Cada 12 anys les flors blaves…

By

Fa molt de temps, quan els peixos volaven i els pardals nedaven, la Janna seia al seu antic escriptori per començar el seu nou diari. 

DIA I

Avui ha començat el canvi estacional i hem entrat a l’hivern. Totes les flors que en primavera estaven molt polides s’han tornat blaves de repent.
L’altre dia, jo vaig passar per un camp que estava ple d’aquelles estranyes flors i de sobte va aparèixer una fada màgica anomenada Estela. 
La fada, va crear un portal màgic i juntes vam viatjar al país de la fantasía: Ciutat Paraís.
L’Estela, em va explicar que era la princesa del palau de la ciutat… i de sobte, em va fer menjar una d’aquelles flors blaves que em van fer caure en un somni profund.

DIA II

Me he despertado en mi habitación un poco M’he despertat a la meva habitació una mica marejada, he intentat baixar les escales i…
-Ahhh! On estic? Què és tot això? Sembla la casa d’un gegant! No ho entenc!
La Janna es va tranquilitzar i en fixar-se bé on estava, es va adonar que era la seva habitació convertida deu cops més gran.

ARA LA JANNA ERA DEL TAMANY D’UNA FORMIGA

Al estar tot a les fosques, la Janna es va aventurar a buscar la seva llumeta de lectura, quan es va adonar que tant aquesta com el seu llibre favorit eren igual de petits que ella: s’havien miniturialitzat!
Un cop va agafar la llum, va recórrer el passadís de casa seva aterrada, doncs a la Janna li aterrava fer-se petita i que la resta no la veiés.
De sobte, va observar una estranya ombra que la va espantar: era la silueta d’un noi amb un animal que no aconseguia veure. Plena de por, va decidir correr de nou cap al seu llit, quan amb la pressa va caure per el forat de l’escala…I tot d’una va tornar a veure el portal màgic i va teletransportar-se de nou a Ciutat Paraís.

DIA III

Tot ha sigut molt estrany-va pensar na Janna

He tingut un somni molt desconcertanti he despertat al llit d’un palau.
Al obrir els ulls la Fada Estelaestava de nou al meu costat, m’ha dit que no tingués por, que res del somni era real: Tot ha estat un somni causat per les estranyes flors blaves!

La Fada Estela em va demanar que baixes ràpid al menjador del palau a berenar. Vaig baixar per unes enormes escales, travessant un preciós jardí interior fins arribar al menjador.
Un cop asseguda, la Fada Estela em va explicar que el somni era una prova per superar la meva por a ser invisible i petita per la gent.
Ara em sentia molt més valenta i contenta amb mi mateixa!

Després de berenar, la Fada Estela em va presentar a un noi molt simpàtic anomenat Diego acompanyat per un petit ca.

Vaig tenir la sensació de conèixer-lo de molt abans…. s’assemblava molt a l’estranya ombra del passadís del seu somni.

DIA IV

Després d’haver passat el dia jugant amb en Diego, na Janna es va adonar que enmig del preciós jardí interior, un arbre estava a punt de caure a causa d’estar completament menjat per les tèrmits. Així que van cridar al jardiner-agricultor Xerfsh. 
En Xerfsh va aparèixer de seguida i va llançar una poció màgica a l’arbre. De sobte, l’arbre va desaparèixer i en el seu lloc va aparèixer la figura d’una noia molt bonica… Era l’Elisa, la princesa guardiana del palau!!!

DÍA V

Elisa, la princesa guardiana del palau, necessita ajuda per poder combatre les forces malignes que amenacen Ciutat Paraís, però no s’atreveix a demanar ajuda perquè té por de que el mal l’escoltés i es pensés que no podrà fer-ho tota sola i que és débil. La Janna es va apropar a ella i li va dir:
– Elisa, puc ajudar-te?
– No!Jo sola puc amb tot!-va contestar.
– Però si lluitem tots plegats serà molt més fàcil! 
Vinga Elisa! Tots necessitem ajuda alguns cops!
– Està bé! Prepareu-vos per la batalla Janna!

DIA VI

Avui és el dia de la gran batalla final, totes les forces malignes amenacen l’entrada del palau de la Ciutat Paradis.
Tota la ciutat es prepara per la lluita i fabriquen poderoses armes màgiques de ferro.
La Janna, en Diego, la Fada Estela, en Xerfsh i la guardiana Elisa estan totalment en contra de la guerra i deixen anar totes les armes al terra. Decideixen fer una gran sopa de flors blaves i llençar-la amb canons sobre totes les forces malignes.
Però de sobte les forces malignes van treure una enorme bandera blanca, una veu espantada va començar a parlar des de fora de les muralles… era la reina!

– Senyores i senyors de Ciutat Paradis, venim per la pau! Fa molts anys que vam deixar la maldat enrere i només volem apropar-nos a vosaltres! Si us plau, eliminem les guerres d’una vegada per totes!
– Teniu raó! Prou de batalles! Portem anys atacant-vos quan us apropeu pensant que només volíeu fer-nos mal! Ens equivocàvem!- va exclamar l’Estela!
De cop, les portes de les muralles van caure i tothom va poder accedir a Ciutat Paradis.

DIA VII

Una vez entraron todos, se organizó una gran fiesta en palacio.
El hada Estela, invitó a la mejor DJ de Ciudad Paradís: La DJ Anna!
Todos los habitantes y nuevos forasteros, pudieron bailar juntos la mejor música
para celebrar que nunca más habría guerras y se acabarían los prejuicios hacia el resto,
puesto que nos confundían y provocaban desastres.
Al final de la fiesta, el hada Estela pidió silencio:
Hoy es la última noche en palacio para nuestra amiga Janna. Como ya sabéis cada 12 años abrimos nuestro portal mágico para invitar algún humano a superar sus miedos más profundos a través de un viaje lleno de fantasía.
Janna tenía miedo a sentirse pequeña y gracias a su valentía lo superó y entró a Ciudad Paradís. ¡Todos los miedos se pueden combatir si estamos juntos!
Esperamos que de aquí 12 años el próximo invitado sea tan simpático como Janna.
El hada Estela se acercó a Janna y le volvió a dar flores azules, una vez se las comió cayó en un sueño profundo que la llevó de nuevo a su mundo real, ¡Esta vez mucho más valiente y segura de sí misma!Un cop van entrar tots, es va organitzar una gran festa al palau. La fada Estela, va convidar a la millor DJ de Ciutat Paradis: La DJ Anna!
Tots els habitants i nous forasters, van poder ballar plegats la millor música per celebrar que mai més hi hauria guerres i s’acabarien els prejudicis cap a la resta ja que ens confonien i provocaven desastres.

Al final de la festa, la Fada Estela va demanar silenci:
-Avui és l’última nit al palau per la nostra amiga Janna. Com ja sabeu cada 12 anys obrim el nostre portal màgic per convidar algun humà a superar les seves pors més profundes a través d’un viatge ple de fantasia.
Na Janna tenia por a sentir-se petita i gràcies a la seva valentia va superar-ho i va entrar a Ciutat Paradis. Totes les pors es poden combatre si estem junts!
Esperem que d’aquí 12 anys el pròxim convidat sigui tant simpàtic com na Janna.
La Fada Estela es va apropar a la Janna i li va tornar a donar flors blaves, un cop se les va menjar va caure en un somni profund que la va portar de nou al seu món real, aquest cop molt més valenta i segura de si mateixa!

FIN

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable ACTEF.
  • Finalidad  Moderar los comentarios.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  1&1.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad