Altes Capacitats: Dones i Al·lotes Visibles

By

ACTEF està realitzant un estudi de recerca preliminar a un projecte més ambiciós de quatre anys de temporalització. Amb això volem visibilitzar a les dones i nenes que no estan identificades de AACC, evitant així, la desigualtat de gènere en l'àmbit escolar, familiar i social. Aquest projecte de recerca aquesta dins del marc de la convocatòria de subvencions per a projectes de foment i suport a la igualtat d'oportunitats entre les dones i els homes i de prevenció i erradicació de les violències masclistes per a l'any 2021, del pacte d'Estat contra la violència de gènere , de l'ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA, INSTITUT BALEAR DE LA DONA

Vols conéixer la primera part de la nostra investigació? pots llegir-la en la publicació de la revista científica TALINCREA.


11 de maig 2024, presentació de l’estudi en el Seminari Dona, Intel·ligència i Talent en la Universitat Camilo Jasé Cela , Madrid.

4 de maig 2024, presentació de l’estudi en l’I Congrés de joves i adults d’Alta Capacitat a la ciutat de Barcelona.

3 de febrer presentació en les II Jornades Familiars d’Alta Capacitat a Formentera

25 de març presentació de l’estudi en l’I Congrés de Talent i Alta Capacitat CONNECTATS a la ciutat de València. (minut 1.51)

Connectas, Vañlencia

8M Associacions de Balears s’uneixen a l’aplicació del protocol PIPNAC en l’objectiu arribar a la detecció del 50% nines 50% nins #objetivoACI50/50

El 5 de decembre presentan el nostre projecte d´investigació a la prensa

Hem arribat al final de la tercera fase del nostre segon any d’estudi “Alta Capacitat: Dones i al·lotes visibles”.

Volem agraïr a totes les entitats que col·laboren per a visibilitzar les capacitats de la dona i així, poder atendre les seves necessitats; i a totes les participants per la seva entrega en aquest proyecte.

18.11.22 assistència a l’acte de presentació dels resultats del diagnòstic de situació insular d’igualtat de gènere

20.10.22 i 28.10.22 Reunió equipo d’Igualtat amb la col·laboració de Nuria Vilalta per desenvolupar al PROTOCOL D’IGUALTAT DE ACTEF

18.10.22 Reunió amb la professional Susana Arroyo Andreu, experta en altes capacitats, psicòloga i directora d’HEMISFERI. Aquesta reunió té com a objectiu solucionar dubtes dels perfils de les mares participants.

FASE 2 2022

Després de finalitzar la primera fase de preparació, ens endinsem en la segona fase de valoració.
Ja hem realitzat les valoracions a les dones participants d’aquest estudi.
Ja hem corregit les proves d’intel·ligència
Estem preparant els informes psicopedagògics.
Hem realitzat un curs de Qualitat impartit per ICONG i Sustentia per a aprendre sobre protocol Estem realitzant i recollint informació per al nostre protocol d’igualtat

Realització del curs d’abril a juny amb l’organització ICONG en sistemes de qualitat, per a tindre eines per a realitzar el nostre protocol d’identificació.

FASES DEL PROJECTE 2021

FASE 1

Reunions per a l’organització i preparació del projecte

FASE 2

Presnentació a les families

2.1 Selecció de 10 famílies amb nens valorats d’Altes Capacitats i germanes majors (joves) que no estiguin valorades.

2.2 Ens ajuntem el 19.06.21 les participants del projecte en l’Edifici de Cultura de l’ajuntament de Santa Eularia per a realitzar la primera prova en grup.

2.3. Valoracions individuals

2.4. En ACTEF estem duent a terme dues formacions a agents educatius. En primer lloc, Curs d’intervenció amb alumnes d’altes capacitats a l’aula inclusiva. En segon lloc, Curs avançat d’intervenció amb alumnes d’altes capacitats a l’aula inclusiva.

El 28.10.21 realitzem una formació realitzada pel col·legi de psicòlegs de les Illes Balears, per a ampliar els nostres coneixements en l’àmbit de la violència de gènere.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable ACTEF.
  • Finalidad  Moderar los comentarios.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  1&1.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad